Novinky a zajímavosti, Strana 2

Jak zbavit svět jednorázových kelímků na horké nápoje?

Kupte si v Kavalu svůj Huskee Cup šálek, který je vyrobený z recyklovaných kávových třešní, a máte doživotní slevu 5 Kč na každou kávu s sebou v Huskee šálku v každé Kavalo kávotéce. Huskee Cup šálky jsou příjemné na dotek a vyráběné ve dvou barvách: krémové a antracitové.. Design Huskee šálků je moderní a nadčasový. Objednat si je můžete z Kavalo e-shopu zde: Huskee Cup šálky. Hlavní výhody Huskee Cup šálků: 1. Udržuje kávu déle teplou 2. Pohodlně se drží 3. Není horký na dotek 4. Dlouhá životnost 5. Můžete ho mýt i v myčce....

Jak si udělat ledovou kávu

Hledáte nejlepší recept na ledovou kávu? Použijte těchto pár tipů. Chcete si udělat kávu i během horkého letního dne, ale je vám už tak dost teplo na to, abyste pili horký kávový nápoj? Ledová káva je přesně to, co hledáte. Ačkoliv máme kávu ve většině případů spojenou s horkou tekutinou, nemusí tomu tak být úplně vždycky. Způsobů, jak ochladit své tělo a dopřát si tak lahodný požitek z námi oblíbené kávy je opravdu hodně, pojďme si tedy představit pár nápadů. Pokud dodržíte těchto pár zásad, jak si udělat ledovou kávu, zaručujeme vám, že si pochutnáte.   Způsob první: cold drip Tento způsob je bezpochyby ten nejsnadnější. Taktéž pro lidi, kteří neradi kávu dochucují. Na přípravu budete potřebovat: 200 g Čím jak nejchladnějšího ledu 320 ml horké vody (cca. 90 °C) 32...

Jak se vyrábí instantní rozpustná káva

Instantní rozpustná káva a její výroba, je dobré jí pít? Instantní rozpustná káva, která se dá najít snad v každém obchodě nebo večerce je takzvaný „denní chleba“ pro většinu České populace.  Instantní, či rozpustná káva zastávají v podstatě jeden stejný význam. Tudíž nezáleží, který zrovna použijeme, protože je to synonymum. Rozpustnou kávu pijeme skoro vždy a všude a někteří si bez ní už neumíme představit náš den. Ať už jí pijeme ráno před prací, nebo v právě zmíněné práci u oběda, či večer u televize. Pro mnohé z nás je to moment, na který se těšíme už od samého probuzení. Víte však ale jak se tato instantní káva vyrábí a jaký má vliv na naše zdraví? V tomto článku se na tato tajemství podíváme a přijdeme jim na kloub. Jak se tedy instantní káva vyrábí? Prv...

Piccolo neexistuje! Neříká se Presso ale Espresso....

Víte jaký je rozdíl mezi kávou Piccolo a Espresso? Existuje vůbec pojem Piccolo? Ve zkratce Piccolo neexistuje. Nebo jste někdy vešli do kavárny a objednali si Presso a Barista se na Vás koukal s nepochopením? U nás v Česku a na Slovensku se často používájí nepřesné pojmy jako Piccolo nebo Presso. To, co se v tomto článku dozvíte změní váš život jako obdivovatele kávy navždy.  Možná jste někdy vešli do kavárny a slyšeli jste někoho objednat si Piccolo, nebo jste to byli možná vy sami. Nejspíše se teď sami sebe ptáte, proč ho kavárny nabízejí, když tedy nic jako Piccolo neexistuje. Lidé v České republice či na Slovensku tyto pojmy však neužívají zcela správně.  Objednávají si ho pod představou, že si objednávají malý čistý kávový extrakt. Tedy v...

Ručně vyráběná kávová keramika Åoomi v nabídce Kavala

Hledáte keramické šálky na kávu? Aoomi jsou ručně vyráběné keramické hrnky a podšálky, které mají jedinečný design a jsou ideální na espresso, cappuccino i latte. S kvalitní výběrovou kávou je potřeba si vybrat i kvalitní hrnek.  Stylový vzhled, kvalitní výroba a ruční práce spojená s láskou. Tak by se dal popsat keramický šálek na kávu Åoomi. Na výrobě těchto keramických šálků se spojily 3 duše, které se spojily v jeden tým a společně si jdou za svým cílem. Jejich název je Åoomi. Tato ručně vyráběná keramika není pouze keramikou, je to kultura, která ke kávě náleží. S hrnkem Åoomi si zaručeně zpříjemníte svou ranní kávu, či odpolední odpočinek. Vybrat si můžete zde: Kávová keramika Åoomi. Tyto hrnky jsou k výběrové kávě naprosto dokonalé...

Jaké jsou stupně pražení kávy?

Jak správně vybrat kávu? Pomůžeme, jak si vybrat tu nejlepší pro vás. Zajímá vás, jaké stupně pražení kávy existují? Po přečtení tohoto článku již budete mít jasno. Co se vlastně stupněm pražení kávy myslí? Jednoduše řečeno tímto stupněm pražení měníme její hlavní chuťové vlastnosti. Stupeň pražení kávy určuje její dvě hlavní vlastnosti a těmi jsou kyselost a hořkost. V podstatě platí čím vyšší je stupeň pražení kávy, tím vyšší je i hořkost chuti a zase naopak. Jelikož každý preferujeme něco trochu jiného, je třeba si najít a zvolit stupeň pražení, který nám vyhovuje. Jaké JSOU stupně pražení kávy? Zelené zrna. Taková káva bývá většinou více kyselá a její příchuť je slabší. Jedná se o kávu, která neprošla žádným pražením. Obsahuje však o trochu více kofeinu. Vysýchání...

Přírodní limonády na bázi medu a bylin od firmy Mellos

Produkty Kavala jsou chutné, kvalitní a z přírodních ingrediencí a od malých rodinných firem. Výběrová káva, naturalní vína, vitamínové shoty, koncentráty z kávy, čaje a koření. Chyběly nám a konečně jsme našli, skvělé přírodní limonády! Mellos je mladá, ambiciózní firma bratrů Oprendekových z Košic. Limonády vyrábějí z medu ze slovenských luk a hor a odvážně je kombinují s bylinkami a kořením. Výsledkem jsou skvěle chutnající přírodní limonády a bez zrnka cukru. V kávotékách Kavalo Coffee House vám nyní nabízíme všech 8 chutí. Stavte se ochutnat:  1. Mellos tymián & máta 2. Mellos růže & ibišek 3. Mellos borůvka & chilli 4. Mellos zázvor & citron 5. Mellos klitórie & koriandr 6. Mellos natural energy z guarany a ženšenu&nb...

Proč nám chutná výběrová káva?

Někdo moudrý řekl: "Žijeme příliš krátce na to, abychom pili špatné víno. My k tomu dodáváme: "a špatnou kávu!" Ale jak poznat dobrou, kvalitní kávu? V těch supermarketech se "tváří" kvalitně všechny. Když se vrátíme zpět k tomu vínu, koupili by jste si víno za 50Kč za láhev a jediná informace, která je na láhvi je, že je to Bílé víno jakostní, polosuché? Když se budeme znovu bavit o kávě, přirovnali bychom to k tradičně pražené zrnkové kávě, 100% Arabica, 100 Kč za 250gr. Na štěstí, se nad touto problematikou zabývali kávoví nadšenci už v minulém století a vznikla klasifikace a termín výběrová káva. Termín výběrová káva poprvé použila Erna Knutsen v roce 1974 v magazínu Tea & Coffee Trade Journal. Paní Knutsen použila tento termín k popsání kávových zrn s nejlepší chutí...

Nahoru
23 položek celkem
Zpět do obchodu