Cupping s dánskou pražírnou Nordic Roasting 2.10. v Ostravě a 3.10. ve Frýdku-Místku

Pecka letošního podzimu. Domluvili jsem se na řízeném cuppingu s pražírnou Nordic Roasting. Kavalo spolupracuje s Nordic Roasting z Kodaně, z Dánska od prvního dne, od první otevřené kávotéky Kavalo Coffee House ve Frýdku-Místku. Miguel a Francesco jsou naši mentoři, obchodní partneři a kamarádi a hlavně jsou respektováni odborníci v evropském kávovém světě.

Nordic_roasting_cupping 14.17.35 ve střední velikosti Nordic_roasting_cupping 14.11.17 ve střední velikosti Nordic_roasting_cupping 14.10.50 ve střední velikosti

 

Co nejlépe reprezentuje tuto pražírnu je 3. místo na soutěži skandinávských pražičů v Göteborgu. Po důkladném cuppingu se porota rozhodla udělit bronzovou medajli jejich kávě Wilton Benitez – Typica Mejorada z Kolumbie.  Tato káva ztělesňuje vše, za čím si pražírna Nordic Roasting stojí, od její vysoké kvality až po celkový přístup farmáře k pěstování kávy. Takových to káv je v nabídce Nordic Roasting mnoho a vy je budete moci ochutnat na speciálím cuppingu v Kavalu. Aktuální pražené kávy přijede/přiletí představit jejich Head baristka Aga. 

Nordic_roasting_cupping 14.16.41 ve střední velikosti_1 Nordic_roasting_cupping 14.10.20 ve střední velikosti Nordic_roasting_cupping

 

Počet míst na cupping je omezen na 12 osob, vstupné 850 Kč. V ceně vstupného je řízený cupping 6-8 druhů káv, občerstvení a jedno 250gr balení kávy prezentující se pražírny, dle vlastního výběru. Závazná rezervace online zakoupením kupónu na tento cupping je zde, na www.kavalo.cz.  

 

Více o pražírně Nordic Roasting. Zeptali jsme se vrchního pražiče Francesca Impallomeniho: 

Proč pražíTE kávu?

Francesco: Protože věříme, že káva může sbližovat lidi. Dokáže překlenout geografické i sociální vzdálenosti mezi farmáři, kteří ji pěstují, a námi, kteří si ji vychutnáváme v šálku. Každé pražení je pro nás krokem k férovějším vztahům v celém kávovém řetězci.

Jak pražíme KÁVU ?

Francesco: Pražíme s řemeslnou pečlivostí tak, abychom odhalili charakter jednotlivých terroirů. Chceme, aby každý mohl poznat rozdílnost chutí, užít si jejich bohatství a pochopit komplexitu kávy – od jemné květinové až po hutně čokoládovou.

ČÍM VŠÍM SE ZABÝVÁTE?

Francesco: Výběrová káva, špičkové vybavení a vzdělávání – pro nás to není nic odděleného, ale jedna jediná esence kvality. Našim zákazníkům, ať už soukromým nebo firemním, přinášíme kompletní balíček: čerstvě pražená kávová zrna, prověřené přístroje pro přípravu a znalosti, jak z kávy dostat to nejlepší.

PROČ JSTE SE ROZHODLI PRAŽIT VýběrovOU kávU?

Francesco: Pro nás výběrová káva není jen o nejvyšší kvalitě. Je to i o transparentnosti a odpovědnosti. Jen tak lze dosáhnout sociální a environmentální udržitelnosti – od kávovníkové plantáže až po vaši šálek. Výběrová káva je příběh, ve kterém jsme všichni součástí: farmář, pražič i vy – milovník dobré kávy.

Děkujeme, TH.