Kavalo Aceh Gayo, Indonésie, za mokra loupaná 100% Arabica

1 hodnocení

Výběrová káva zrnková: 100% Arabica s původem. Proces zpracování: Wet hulled Arabica. (Bourbon, Catimor, Typica)
Pražení: Omni roast: Vhodná na Aeropress, Moka konvičku a na espresso. 
Původ: Indonésie, Central Aceh island, Sumatra

Chuťový profil: Květinová vůně, sušené ovoce, třtinový cukr.

 

305 Kč 955 Kč od 305 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu

výběrová KÁVA Z INDONÉSIE

Indonéské kávy mají hodně chuti a intenzity, sladké koření, sušené ovoce, květiny a švestky. Tato šarže z okresu Central Aceh na ostrově Sumatra je velmi květinová a komplexní káva s velmi nízkou kyselostí a středním tělem, díky čemuž je vhodná jak pro přípravu espressa, tak pro filtraci. Středně pražená.  

ZPRACOVÁNÍ KÁVY WET HULLED

Wet hulled. Za mokra loupaná: Sušení kávových zrn při intenzivní vlhkosti země může být problém. V teplém podnebí trvá průměrná káva nejméně 2–3 týdny. Ve většině částí Indonésie, kde jsou vysoké srážky a vlhkost, by to trvalo mnohem déle. Bakterie by způsobily defekty kávy dlouho předtím, než by zrna měla dostatečně nízký obsah vlhkosti, aby mohla schnout. V Indonésii se proto káva loupe, když je pergamen stále s obsahem vlhkosti 20–24% a poté se suší bez slupky, dokud nedosáhne 12–13%. Mokré loupaní v zásadě pergamen odstraní, takže slunce a teplo mohou přímo proniknout do zrna, což mu umožní 2–3krát rychleji vyschnout.

JAK NA PŘÍPRAVU KÁVY V MOKA KONVIČCE?

Táto káva je vyjímečně dobrá na Espresso nebo na Moka konvičce. Naše barstika Domi Vás ráda seznámi s ideálním způsobem přípravy této kávy na Moka konvičce.

Kód Kód: 615/250 615/1KG Zvolte variantu
Jméno značky: Kavalo Coffee
Kategorie: Nejžádanější káva z nabídky
Záruka: 6 měsíců od data pražení